Bir süredir hayatımdan şekeri çıkarmaya çalışıyorum.
Okuduklarımdan anladım ki şekerin insana hiçbir faydası
olmadığı gibi, bildiğiniz zehirmiş.
Tüm organlara zarar veriyor, alzheimerdan kansere kadar tüm
hastalıkalr şeker sayesinde besleniyormuş.
Ve bu savaşa başladığımdan beri fark ettim ki hayatından
şekeri çıkarmak imkansızmış!
Bunların içinde şekerin ne işi var?
Derken en iyisi paketli şeylerden de uzak durayım dedim.
Mümkün olduğunca yoğurdumu kendim mayalamaya, abur cuburumu
kendim yapmaya karar verdim.
Benim zaten tatlıyla çok aram yoktur.
Ama eşim çok seviyor.
Bazen bize tiramisu, bize kek, bize bıdı bıdı yapar mısın
demeye başlıyor.
Bu sayede şeker kullanmadan yapılabilen tatlılar olduğunu
keşfetmeye başladım.
Yılbaşı gecesi iki arkadaşımız bizde kalacaktı.
Onlar da beslenmelerine çok özen gösteren, sürekli diyet
yapan insanlar.
Bu tarifi ilk onlar için yaptım ve tam not aldı.
Bir sonraki denememde de bulduğum hataları düzelttim.
İşte tarifin son hali:
Önce 1 kg soyulmuş
balkabağını 1 su bardağı su ile
haşlıyoruz. İçine 2 çubuk tarçın ve yarım avuç karanfil atarsak harika bir
aroma veriyor. Yalnız karanfilleri süzgeç gibi bir şeyle atarsanız daha iyi
olur, sonra içinden toplamak zor oluyor. Haşlanan karışımın için tarçın ve
karanfilleri çıkardıktan sonra blender ile püre haline getiriyoruz. Püreye 1
yemek kaşığı bal ekleyip karıştırıyoruz. Balkabağı püremiz hazır. Yaklaşık 1,5 su bardağı püre çıkıyor.
Sevdiğiniz bir bisküviden (yulaflı ya da burçak güzel
gidiyor) her bardak için 2-3 bisküvi tane
alıp rondodan geçirerek un haline getiriyoruz (hani şekersizdi, o bisküvilerde
şeker yok mu?). ve bunu bardaklarımızın altına paylaştırıyoruz.
1 paket süt kremasını katı hale gelene kadar mikserle
çırpıyoruz.
Kremaya 3 yemek kaşığı
çok sulu olamayan yoğurdu, 3 yemek kaşığı labne ve 1 yemek kaşığı bal ekleyerek biraz daha çırpıyoruz.
Bu karışımı da bardaklardaki bisküvinin üzerine döküyoruz.
En üste de bal kabağı püremizi ekliyoruz.
Servis yaparken üzerine ceviz ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Bu bardaklarla 8 tane çıktı.
Siz kesin krema ve püreyi bardaklara bulaştırmadan eklersiniz
;)
Afiyet olsun..
Malzemeleri toplu halde yazayım:
- 3 adet yulaflı kurabiye
- 3 yemek kaşığı labne
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 paket krema
- 1 su bardağı balkabağı püresi
Püre için:
- 1 kg balkabağı
- 2 çubuk tarçın
- Yarım avuç karanfil
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Tarif sahibi için buraya lütfen..
Şekeri bırakmak istersem muhakkak deneyeceğim alternatif olarak kalsın bu :)
YanıtlaSilMerhaba ,şekeri hayatinizdan çıkarmakla çok iyi yapıyorsunuz keşke bende başarabilsem :(
YanıtlaSilÇok başarılı olamıyorum ama deniyorum en azından..
SilÇok başarılı olamıyorum ama deniyorum en azından..
Silelinize sağlık çok güzel görünüyor .. blog keşif etkinliğinden geldim bende beklerim...http://soslubadem.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilhoşgeldiniz..
SilSelamlar, elinize sağlık:) Ben de çok fazla şeker tüketmeyi sevmiyorum, ama napalım tatlılar zorluyor bizi:)))
YanıtlaSilBen de beklerim sayfama...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
ahh beni de o cipsler zorluyor ama çok zararlılar çok..
SilBloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var ayrıca ufak bir çekiliş var beklerim sevgiler :)
YanıtlaSil