22 Ocak 2016 Cuma

Şekere açtığım savaş ve Şekersiz Balkabaklı Chesecake tarifim

Bir süredir hayatımdan şekeri çıkarmaya çalışıyorum.
Okuduklarımdan anladım ki şekerin insana hiçbir faydası olmadığı gibi, bildiğiniz zehirmiş.
Tüm organlara zarar veriyor, alzheimerdan kansere kadar tüm hastalıkalr şeker sayesinde besleniyormuş.
Ve bu savaşa başladığımdan beri fark ettim ki hayatından şekeri çıkarmak imkansızmış!
Hiç aklıma gelmeyen şeylerin içinden (ketçap, tavuk suyu, salata sosu…vs.) şeker çıktı.
Bunların içinde şekerin ne işi var?
Derken en iyisi paketli şeylerden de uzak durayım dedim.
Mümkün olduğunca yoğurdumu kendim mayalamaya, abur cuburumu kendim yapmaya karar verdim.
Benim zaten tatlıyla çok aram yoktur.
Ama eşim çok seviyor.
Bazen bize tiramisu, bize kek, bize bıdı bıdı yapar mısın demeye başlıyor.
Bu sayede şeker kullanmadan yapılabilen tatlılar olduğunu keşfetmeye başladım.
Yılbaşı gecesi iki arkadaşımız bizde kalacaktı.
Onlar da beslenmelerine çok özen gösteren, sürekli diyet yapan insanlar.
Bu tarifi ilk onlar için yaptım ve tam not aldı.
Bir sonraki denememde de bulduğum hataları düzelttim.


İşte tarifin son hali:

Önce 1 kg soyulmuş balkabağını 1 su bardağı su ile haşlıyoruz. İçine 2 çubuk tarçın ve yarım avuç karanfil atarsak harika bir aroma veriyor. Yalnız karanfilleri süzgeç gibi bir şeyle atarsanız daha iyi olur, sonra içinden toplamak zor oluyor. Haşlanan karışımın için tarçın ve karanfilleri çıkardıktan sonra blender ile püre haline getiriyoruz.  Püreye 1 yemek kaşığı bal ekleyip karıştırıyoruz. Balkabağı püremiz hazır. Yaklaşık 1,5 su bardağı püre çıkıyor.

Sevdiğiniz bir bisküviden (yulaflı ya da burçak güzel gidiyor) her bardak için 2-3 bisküvi tane alıp rondodan geçirerek un haline getiriyoruz (hani şekersizdi, o bisküvilerde şeker yok mu?). ve bunu bardaklarımızın altına paylaştırıyoruz.
1 paket süt kremasını katı hale gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
Kremaya 3 yemek kaşığı çok sulu olamayan yoğurdu, 3 yemek kaşığı labne ve 1 yemek kaşığı bal ekleyerek biraz daha çırpıyoruz.
Bu karışımı da bardaklardaki bisküvinin üzerine döküyoruz.
En üste de bal kabağı püremizi ekliyoruz.
Servis yaparken üzerine ceviz ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Bu bardaklarla 8 tane çıktı.
Siz kesin krema ve püreyi bardaklara bulaştırmadan eklersiniz ;)
Afiyet olsun..
Malzemeleri toplu halde yazayım:
  • 3 adet yulaflı kurabiye
  • 3 yemek kaşığı labne
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı balkabağı püresi
Püre için:
  • 1 kg balkabağı
  • 2 çubuk tarçın
  • Yarım avuç karanfil
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz


   Tarif sahibi için buraya lütfen..





9 yorum:

  1. Şekeri bırakmak istersem muhakkak deneyeceğim alternatif olarak kalsın bu :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ,şekeri hayatinizdan çıkarmakla çok iyi yapıyorsunuz keşke bende başarabilsem :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok başarılı olamıyorum ama deniyorum en azından..

      Sil
    2. Çok başarılı olamıyorum ama deniyorum en azından..

      Sil
  3. elinize sağlık çok güzel görünüyor .. blog keşif etkinliğinden geldim bende beklerim...http://soslubadem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Selamlar, elinize sağlık:) Ben de çok fazla şeker tüketmeyi sevmiyorum, ama napalım tatlılar zorluyor bizi:)))
    Ben de beklerim sayfama...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh beni de o cipsler zorluyor ama çok zararlılar çok..

      Sil
  5. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var ayrıca ufak bir çekiliş var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil

söyleyecek bir şeyin vardır mutlaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...