Mutfağa adamaya başladım kendimi, durum bakalım hayırlısı.
Sevimin aşkanası isimli blogda gördüğüm bir tarifi denedim. Tarifin orjinali burada
Denemek için pazar kahvaltısını seçtim.
Ve deneme boyu olarak tek yufka kullandım.
Tarifte çıtırlığını uzun süre koruduğu yazıyordu, hadi bakalım dedim.
Malzemelerim:
Harç için:
1 yufka
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı sirke
İçi için:
beyaz peynir
maydanoz
kırmızı biber
Ben peynirli yaptım böreğimi.
Önce harcı hazırladım.
Harç malzemelerini bir kaba koyup homojen olacak şekilde karıştırdım.
Kremimsi bir kıvama geliyor böylelikle.
İç malzemesi için yeteceğini düşündüğüm kadar peynirle kıyılmış maydanozu karıştım.
Biraz kırmızı biber ekledim.
Peynirim tuzlu olduğu için tuz eklemedim.
Gerisi bildik şekilde, yufkayı önce ikiye, sonra ikiye bölünmüş kısmı istediğim büyüklükte olacak şekilde 3-4 parçaya ayırdım
Her parçanın üzerine önce fırçayla harcı sürdüm.
İç malzemesini koydum ve yaprak sarar gibi sardım.
Üzerine yumurta sarısı sürdüm. ve çörek otu ektim.
Yağlı kağıt bu şekilde mi kullanıyor bilmiyorum ama tepsinin altına serdim.
Süreye baktım, 15 dakika sürdü kızarması.
Sonuç güzel görünüyordu.
Kardeş çok beğendi, ben de beğendim.
Gerçekten çıtır çıtır olmuştu.
Hatta akşam kalan iki böreği yedim.
O bile sabahki kadar olmasa da hala çıtır çıtırdı.
Sirke çok marifetli birşeymiş..
Kolay bir tarif olsun diyenler deneyebilir.
hepi topu yarım saati ancak alıyor.
Sevimin aşkanası'na teşekkürler paylaşımı için.
Deneyeceklere de afiyet olsun şimdiden..
elınıze sağlık ..
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilBunu ben de deneyeceğiiiimmm :) süper görünüyor :) akşama börek var bizim evde :D
YanıtlaSilafiyetler olsun o zaman :)
SilHarç olarak un, sirke sıvıyağ mı kullandın. Yoksa yufkayı da içine minik minik ufaladın mı. Sonra sarmak için ayrı yufka mı kullandın. Ben orayı anlayamışım..
YanıtlaSilNe olur bir daha tarif aciiil..:))
Selam ve sevgiler..
harç olarak un, sirke ve yağ kullandım (sirke çok az). bu harcı fırçayla yufkaların üzerine sürdüm, sonra da içini ekledim.
Silüçgen kesilmiş yufkaların geniş kısmına iç koymuştum. geniş kısmından başladım, dökülmemesi için yanları başlangıçta içe kıvırdım ve uç kısmına doğru sardım.
umarım daha açıklayıcı olmuştur.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Bana da beklerim.
teşekkür ederim..
Siltarifini aldım hemen ellerine sağlık :)
YanıtlaSildenersen yorumlarını paylaş lütfen..
Silellerine sağlık canım:) cok hamaratsın valla yoğurtlar börekler:)
YanıtlaSilaslında daha yeni başladım mutfak işlerine. muhtemelen 1-2 denemeden sonra bırakırım..
SilElinize sağlık.börek çok nefis olmuş. sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler..
SilEline sağlık. Çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilEline sağlık, denemek lazım bu tarifi :)
YanıtlaSil