13 Ocak 2015 Salı

Portakallı Kereviz tarifim var

Bizim oralarda kereviz pek sofralarda bulunmaz.
Ankara'da tanıştım diyebilirim.
Tanıştığıma çok memnun olduğum bir sebze olmamıştı aslında.
Ta ki üniversitenin yemekhanesinde bu şekliyle karşılaşana kadar..

İnternette bir çok sitede değişik tarifleri var.
Benim içime sinen tarif aşağıdaki adresteki oldu.
Ben de böyle yaptım ve çok beğenildi.



Fotoğraf ve orjinal tarif burada

Malzemeler:

1 orta boy kereviz 
(bazı tariflerde yaprakları da ekleyin diyor, ben koymadım)
2 büyük havuç
1 büyük patates
1 soğan
2/3 çay bardağı zeytinyağı 
(1 bardak fazla geliyor)
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
Biraz tuz

Yapılışı:

Önce soğanı yemeklik şekilde doğruyoruz.
Havucu çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğruyoruz. En geç havuç pişiyor, o yüzden aman kalın olmasın.
Patatesleri ve kerevizi soyarak, istediğimiz şekilde doğruyoruz. Yalnız kereviz de bekleyince kararıyor ona göre.

Tencere önce soğanları ve yağı koyup kurtçuklara benzeyene kadar kavuruyoruz.
Ardından havuçları ekleyip bir iki çevrim karıştıryoruz.
En son patatesler ve kerevizleri de ekleyerek 1 dakika kadar kavuruyoruz.

Portakal suyu ve suyu da ekleyerek ağzını kapatıyoruz ve kaynatıyoruz. Portakalın posasını eklemeyin derim, buruşuk bir görüntü oluşturuyor.
Kaynadıktan sonra ocağın altına kısıyoruz, ağır ateşte pişmesini bekliyoruz.
Bu sırada istediğiniz miktarda tuz da ekleyebilirsiniz.
En geç pişenler havuçlar oluyor.
Kontrol etmek için çatal batırabilirsiniz, yumuşaksa pişmiştir.
Havuçlar pişerse hepsi pişmiş demektir.

Portakallı kerevizi ılık yemeyi tercih ediyorum ben.
Soğuk da yenebilir, ama sıcak önermiyorum.

Afiyet olsun..

11 yorum:

  1. en sevdiğim sebzelerden biridir. salatası da pek güzel olur...kimisi kokusundan rahatsız olur,ben de kokusunu içime çekerim pişerken...bayılırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. salatasını bilmiyorum. ama paylaşırsanız denemek isterim..

      Sil
    2. kereviz salatası için;

      Malzemeler

      1 büyük veya 2 orta boy kereviz
      Yoğurt
      Mayonez

      Kerevizi soyup rendeliyorsun. Mayonez ve yoğurt miktarını salata da istediğin yoğunluğa göre ayarlayabilirsin.

      Sil
    3. Aa evet bundan yemiştim, yoğurt diyince hatırladım.
      çok da sevmiştim.
      teşekkür ederim..

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Çocukken kerevizi hiç sevmezdim ama şimdilerle zevklerim değişti ve kendisine ayrı bir bayılır oldum. Portakal suyu ise çok yakışıyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. Bunu da salatasını da çok severim. Hatta kerevizi limon suyu sıkıp çiğ bile yiyebilirim. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım:) oy çok canım istedi şu an...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım. Kerevizi bu şekilde ben de çok seviyorum.

    YanıtlaSil

söyleyecek bir şeyin vardır mutlaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...