19 Ağustos 2013 Pazartesi

Sandal Sefam nefis oldu


Haftasonu özel bir misafirim vardı.
Ne pişirsem diye bakınırken internette bu tarifi gördüm.
Sandal sefası, ismi de güzel, gayet romantik.
Farklı yerlerde farklı şekillerde yapılışı vardı, harmanladım ve kendim bişeyler yaptım.
Sonuç; bence başarılı oldu.

Yapılışı çok basit.
Sadece kabakların haşlanması kısmı biraz zaman alıyor.
Biz film izlerken koydum kabakları ocağa, böylece zaman kazanmış olduk.
Ölçü falan vermicem, çünkü her nekadar bu ifadeden nefret etsem de göz kararı kullandım herşeyi.
İşte bakın, kabakların büyüklüğüne göre,  içlerini doldurmaya yetecek kadar.

Malzemeler:

  • kabak
  • göğüs tavuk 
  • salça
  • baharat
  • rendelenmiş kaşar peyniri (üzerine serpmek için)


Kabakları yıkayıp bir tencerede haşlamaya bıraktım.
Tariflerde diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayın diyordu ama bana mantıklı gelmedi, yumuşayana kadar haşladım ben.
Haşlandıktan sonra boydan ikiye kestim.
Çekirdek kısmını çay kaşığı ile oydum ve bir tabağa ayırdım.
İçi için tarifler biraz zayıf geldi bana.
Düşündüm ki kıyma koysam dolma gibi olacak, en iyisi tavuk koyayım.
Bir tencerede soğanları kavurdum. 
Tavuk göğüs vardı dolapta, onu minik minik doğradım.
Soğanların üzerine tavukları ekleyip, kavurdum.
Üzerine baharat ve salça ekledim.
Hepsi bitince kabaklardan çıkardığım çekirdekli kısmı da ekledim ve bir kaç kere çevirdim.
İç bitmiş oldu.
Sonra kabakları tepsiye dizip, içi de güzelce paylaştırdım.
Fırında bi 15 dakika kadar pişirdim, zaten hepsi pişmiş olduğu için fazla durmasına gerek yok diye düşündüm.
Yine bulduğum tariflerde üzerine beşamel sosu öneriyorlar.
Çok severim beşamel sosunu, ama gereksiz kalori yüklemesine gerek yok şu güzel yaz günü diye düşünüp üzerine sadece kaşar rendelemeyi tercih ettim.
Bence gayet lezzetli oldu.
Misafirim de beğendi sanıyorum, altı defa çok güzel olmuş dedi.

Mutfakta yeni şeyler öğrenmeyi çok seviyorum.
Bu konuda yeni olduğum için önerilere de açığım.
Belki zaten biliyordunuz, bilmeyip denemek isteyenlere de afiyet olsun..


10 yorum:

  1. ooo süper görünüyor hem de çok güzel bir fikir. Kabağın her türlüsünü severim. Bunu hiç denemedim ama çok denemek isterim..
    Ellerinize sağlık..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. denerseniz yorumlarınızı paylaşın lütfen..

      Sil
  2. ayy biliyo musun başlığı görünce cidden sandalla gezdin sandım ne safım yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehirde gezmiştim. henüz yazmadım ama. o olur mu ki :)

      Sil
  3. Harika bir tarif bu. Sana küçük bir ipucu vereceğim. Kabakların diri olarak pişmesi için suyuna limon koyman yeterli. Aynı yöntemi karnabahar ve lahanada da uygularım ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. aslında biraz da korktum, fırında pişmez de diri diri kalırsa diye. o yüzden yumuşayana kadar haşladım. bunu deneyeceğim.

      Sil
  4. Evet evet kesinlikle nefis olur
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Delicious!!! would you like to follow each other?
    Besos, desde España, Marcela♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much for your visit! I follow you!!!
      Have a wonderful weekend!!!:)))

      Sil

söyleyecek bir şeyin vardır mutlaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...