18 Mart 2013 Pazartesi

İlk blogdaş mimim





Blogdaş etkinliğinde linklerimizi paylaştığımız rengarenkyakamoz mimlemiş beni.
Bekleyen diğer mimlerim var, ödevini yapmadan okula gidip öğretmenin gözüne bakamayan öğrenci gibi hissediyorum kendimi mimleri cevaplamayınca.
Sıcağı sıcağına cevaplıyorum hemen bu mimi.
Her bir soru üzerine bir post yazılır aslında ama aklıma ilk gelenleri söyleyeceğim:

1- En son kime yalan söyledin? Niye?
En son bu sabah kendime söyledim. Bugün okula gitmeyip tezime bakacağım biraz dedim. Şimdiye kadar tv izledim, şimdi nette geziyorum. aklımın bi ucunda da Koçtaşa gidip saksı ve toprak almak var kaktüslerim için. belki akşam yemeğinden sonra teze sıra gelir :S

2- Biz okumuyoruz farzet, kendine bir itirafta bulun.
Göbek aldı başını gitti. İyice tembel oldun kızım ya! İyi alıştın arabalarla gezmeye.  Kalk yürü biraz yoksa sığmayacaksın yazlıklara!

3- Şu an istediğin işi mi yapıyorsun?
İstediğim iş öğlene kadar uyuyup, öğleden sonra kredi kartı harcamalarını artırmak. Bihter Ziyagil'in işini yapmak istiyorum. Ama hayır, istediğim işi yapmıyorum.

4- Mutlu musun?
Bi mutsuzluğum yok şükür. Ama biri masaj yapsa, mırıl mırıl uzansam ben de, şu sırtımın tutulmaları geçse daha mutlu olur muyum? Kesinlikle olurum.

5- Keşke... ?
Keşke artık bahar gelse. Şu kalın giysileri kaldırıp atsak. Efil efil elbiselerle dolaşsak. Saçlarım hızlıca uzasa ve kendiliğinden dalga dalga olsa. Bir de keşke öğrencilerim azıcık istekli olsa. Ders anlatırken keyif aldığım tek şey, onları tek tek camdan attığım hayali olmasa.

6- Sence ideal eş nasıl olmalı?
Bunu biri en son sorduğunda 3 defa mail yazarak cevap vermiştim, daha da bitmemişti. Sonuç: yok öyle biri. O yüzden ideal eş, beni eşi olmaya ikna edebilen ve elinde tutabilendir diye kendime oynanayım burada :)

7- Nerede yaşıyorsun ve ömrünü nerede geçirmek istiyorsun?
Ankara'da yaşıyorum. Ömrümü ise Avustralya'da koala bakıcısı olarak geçirmek isterdim. O tombul, tembel gagalı ayıcıkları kucağıma alıp beslemek isterdim.

8- Korkuların neler?
Evde tek başımayken ölmekten ve uzun süre bulunamamaktan korkuyorum. O da kendim için değil, bi kedim var. Zavallıcık aç kalır ve beni yemek zorunda kalırsa annem "kızımı mı yedin sen" diye nefret eder, kedimi sokağa atarsa diye. Evet, kurguda üzerime yok. Ama aklıma geliyor işte. Bir de dişçiden ödüm kopar. Bir de karanlıktan korkuyordum ama o hafifledi.

9- Seni en çok ne mutlu eder?
3 gün boyunca yapmam gereken bir şey olmasa ve bütün gün uyusam, sadece yemek molası vermek için uyansam şu sıralar inanılmaz mutlu olurum. Ama ille de olabilecek bir şey istemem gerekiyorsa beklemediğim bir anda birinden gelen minicik, beni hatırladığını gösteren bir mesaj da beni çok mutlu eder. Sırıtarak dolaşmaya başlarım ortada.

10- Hayatında en çok utandığın an/anı?
Ya bu soruda aklıma gelen sahne hep aynıdır. Orta 2 deyim (şimdi 7. sınıf deniyor). İngilizce dersinde ski (kayak yapmak) kelimesini öğrenmişiz. Okuldan sonra Hayri Amca gelip bizi alırdı, tüm lojmanın çocuklarının servis şoförüydü kendisi. Çok da severdim, çok eğlenceli bir amcaydı, kulakları çınlasın. Servise bindik, aklıma takıldı, ski ne demekti hatırlayamıyorum. Diğer arkadaşlarıma soruyorum. Hayri amca duydu ve yardımcı olmaya olmaya çalıştı. Ben de kelimenin harflerini saydım ama yanlış sırada :S Hayatımda o kadar utandığım bir an daha hatırlamıyorum.

11- Kendinde en sevmediğin özellik?
Sabırsızım. Ve çok kolay sıkılıyorum.


Ve bu mimi Ebru i.S'ye yolluyorum..

4 yorum:

  1. öğrenciler üzerine kurduğun hayaller mükemmelmiş:) utandığın an da çok utanılasıymış güldüm :)
    cevapladığın için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  2. Bihter ziyagil olursan ben de çantan olmaya razıyım vallahi:)
    Avustralya'da koala bakıcılığı mesleği de ilginç ve bir o kadar da şahane bir işmiş.dünyanın geri kalanını aklına dahi getiremeyeceğin,huzurun pik yaptığı bir iş sanki..memleketin kendisi de bende aynı hissi uyandırıyor gerçi,ne iş olursa yaparım :)
    seni mutlu etmek çok kolaymış ki.ideal eşi bu sayede bulursun belki belli mi olur;)?
    utandıran olaylar neden başkalarına komik gelir ki?ben çok gülüyorum bu durumlara:)
    Çocukları camdan atma kısmını da hatırlamadan geçemiycem,kurguda çok başarılısın cidden:))
    Mim için çok teşekkürler Narçelenim ama ben daha önce yapmıştım aynısını zaten...hatta linki de burada:
    http://bisirrimvar.blogspot.com/2013/03/biricitin-sorularna-verdigim-yantlar.html
    yne de hatırladığın için çok sağol ama borcun olsun tamam mı?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çanta neymiş, tacım yaparım. Adnanı bulun yeter ki :))
      yine mi geç kaldım mim için :(
      neyse, sağlık olsun..

      Sil
  3. o sırt ağrıları ve üç gün hayali bende de var nar cımmm :)

    umarım tez zamanda ağrıların geçerken üç günde keyif yaparsın :)

    YanıtlaSil

söyleyecek bir şeyin vardır mutlaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...